С идея да:

Създадох този сайт с две основни идеи:

1. Да предоставя дистанционна възможност на всеки, който желае да проведе регламентирана консултация с д-р Таня Грандева.

По този начин спестявате енергия, финанси, време, за да дойдете във Варна.

Може по време на консултацията:

* да се намирате, в която и да е точка на Земята,

* да сте в период на отпуск или на интензивна работна ангажираност,

* да сте в официално облекло или по домашни дрехи,

* да сте във визуална връзка с мен или само в аудио-общуване, според това как Ви е по-комфортно,

* да си създадете уютните за Вас условия и всичко, което Ви е нужно и приятно във времето на конферентната ни връзка и т.н.

Единственото необходимо условие е наличие на интернет връзка!

2. Информацията в това виртуално пространство да се отнася приоритетно до основните принципи, които определят здравословното хранене и начин на живот на човека.

Днес е модерно и някак престижно да се "произвеждат" "сензационни" новини. В крак с актуалното търсим информация, която с лекота и самочувствие да изразяваме, а още по-приятно (за егото) - да изненадваме другите с познанията си в сферата на "сензациите". Темата за хранене е в повече от модерна и задължително устремена към "черешката на тортата" в новинарството. Съвсем като естествена пазарна закономерност се появиха най-различни програми на обучение в "западни" (все пак и в това е добре да сме модерни) колежи. В тях интересно защо, уж под мотото  "хранене" - науката преподава различни, често диаметрално противоположни теории за това как трябва да се храни човекът. Защо е така?! ...

Учени, творци, духовници, пътешественици и мечтатели звучат от миналото до сега с: "Каквото вътре, такова и навън", "Микрокосмосът е огледално отражение на макрокосмоса", "Едни и същи главни принципи движат живота в природата, във всеки един неин представител, в Слънчевата система, във Вселената". Вие мислите ли, че човек е и творец в живота? Какво изисква творчеството? Няколкото основни за съответната област пособия плюс изобилие от въображение, мотивация и трудолюбие, които приложени сами по себе си раждат сензациите, уникалното, чудесата. Както на художника са нужни главните за него инструменти - четки и бои, за да изрисува своята неповторима картина, така на всички нас са дарени набор от природни принципи, които изграждат скелето на здравословния живот. Както, когато научим буквите на азбуката, можем след това сами да ги подреждаме в желаните от нас слова, така и опознали естествените закони можем да ги прилагаме и да творим своя здрав живот. Разбира се, има и друг вариант на избор: художникът да вземе нечия друга картина, да я прерисува и да превърне себе си в имитатор. Като готвач може да изпълните до най-малкия детайл рецептата на някой Chef и така да бъдете просто подражател, но бихте могли да вложите фантазия и да претворите рецептата, превръщайки се в творец. По подобен начин може да копирате модела на живот на друг човек, който според Вас е пример за подражание, но дали това ще е подходящия еталон за Вашите индивидуални нужди?! Никога, обаче, няма да сгрешите, ако опознаете и започнете да си служите с принципите, които стоят в основата на живата природа. Ето защо философията ми за това как да живеем, как да се храним, се базира на познаване и прилагане водещите принципи на природосъобразния живот. Затова информацията в този сайт няма за цел и приоритет да се отнася до ябълката и нейния детайлен състав със съответните от едно до десет или двадесет ползи, или до домата, гроздето, т.н. Може да откриете, че всичко в блога на този сайт Ви е известно и с неудовлетворение да заключите, че не сте намерили издирваните от Вас непознати, сензационни новини, които в мислите Ви определят търсените от Вас чудеса... Моля Ви, в този случай отговорете сам пред себе си на въпроса: "Колко от 'сензационните открития', за които съм научил, прилагам в ежедневието си? Носят ли ми благотворен ефект?" Но! Най-вече си направете равносметка: "Колко от природните, всеизвестни, простички принципи на здравословния начин на живот прилагам ежедневно?" А дали са всеизвестни тези принципи?! Можете да си отговорите в хода на проследяване нишката на информацията, която ще Ви предоставям тук.