Приветствие

Здравейте,

С радост Ви приветствам с "Добре дошли" в това виртуално пространство, което създадох със съдействието на екип професионалисти от различни области, в които нямам необходимите знания и умения. Благодаря на всеки един от тях за благотворното сътрудничество! Благодаря на съпруга и сина си, на цялото семейство, приятелите, на всички учители по Пътя за безотказната им вяра, подкрепа, търпение и светли мисли към мен и делото ни по сътворяване на здрав живот.

На портала на виртуалния ми лекарски кабинет пред Вас сега "виждате" изписана табелата:

Д-р Таня Грандева

практикуващ лекар-консултант и лектор в областта на

здравословното хранене, здравословния начин на живот,

лечебното хранене и гладуване

„Хранене“. Темата e актуална, откакто свят светува. Освен това през последните няколко години тя събира популярно и научно внимание измеримо в растяща геометрична прогресия, като по този начин непрекъснато генерира нови пазарни ниши на предлагане. Всичко за храненето Ви е до болка известно?! Та дори Ви е досадно?! Чудите се възможно ли е да има нещо, което не сте чули или прочели вече?! Питате се дали пред Вас сега се е изправил лекар с достолепието на докторската си титла и ще Ви говори използвайки респектиращ, сложен, може би неразбираем професионален език?! Или ще Ви поднесе най-новите открития от световните научни доклади  в сферата на храненето, като например: „Сензацията“ за мазнините; В какво съотношение е нужно да бъдат минералите калций и магнезий, за да е възможно тяхното усвояване в тялото, цифра придружена с реклама на единствения такъв източник в лицето на най-новата суперхрана или хранителна добавка?!  А дали няма да пропилеете тук време и енергия, за да прочетете хита в диетите за здраве и красота от … Антарктида, единствено признат и практикуван от Холивудските звезди сега?! …

Отговорът ми е: Не.

Тогава остана ли нещо, което може да откриете тук и да Ви е от полза?! ...

Бях още студентка по медицина, когато вече знаех, че предписването на рецепти с медикаменти и други несвойствени на човешката ни природа средства не е моя приоритетен начин на грижа за здравето на пациента. Също така студентка бях, когато ми се предостави шанса отблизо да се запозная и видя чудодейството на Хипократовия завет: „Нека храната бъде Ваше лекарство, а лекарство стане Вашата храна“. Скоро след това, вече дипломиран доктор, мотото се превърна в инструмента на лекарската ми практика в продължение на над десет години. Изживях чудото на храната като лек и радостта да помогна на стотици хора по пътя им към постигане на здраве. Големият ми вътрешен копнеж, обаче, който не спира да живее и възраства в мен е да работя за Промоция и Превенция на Здравето. Искам да участвам в създаването на нова култура във връзката лекар – пациент и считам това за моя кауза. Надявам се, че един ден всеки от нас регулярно ще посещава своя доктор не при явили се оплаквания, за да получи рецепта целяща отстраняването им, а здрав - търсещ професионалната подкрепа  и съвети на личния си лекар в мерките за самостоятелна грижа за здравето. 

Желанието ми е ние - хората да се променим, за да сътворим и тъй силно жадуваната от нас промяна в света, в който живеем. Вярвам, че промяната може да бъде сбъдната само от Здравия Дух на Човечеството. Храм на този Здрав Дух е здравото тяло. Здравето е водещ и жизнеопределящ фактор в живота на всеки. Само здравият човек може с лекота и в радост да разгърне и прояви пълноценно своя потенциал  в личен, семеен, обществен план. Използването на знанието за поддържане на здравето е белег на разумната ни природа и далеч по-мъдър избор, от възстановяване на вече нарушеното, било то и с помощта на естествени, природни средства.

Здравето е наше право и задължение.

Право в смисъла на това, че търсената информираност в областта на здравната превенция се полага на всеки. Правилната информация ни предоставя шанс за мотивиран избор в посока на грижа за здравето, а така също и за изграждане на живот в благоденствие.

Задължение на всеки към самия себе си е проявата на отговорност и използването на получената информация.

Уверена съм, че имам роля в разпространението на знанието за здраве. Приела съм това за моя кауза, като отреждам особено важно място на децата. С този сайт и с всеки един от проектите, които ще реализирам (може да следите в "Очаквайте" ), на практика отварям вратите на „Училище за здраве с д-р Таня Грандева" за деца, родители, баби и дядовци, за всеки човек, който прилага "практиката хранене" в живота си. В крайна сметка би било чудесно, както получаваме възпитание в ежедневните хигиенни навици, в нормите за хармонично общуване с хората около нас, така да имаме и възпитание в грижа за здраве и особено в съзнателност, че здравето е лична отговорност и дело. Това е моя приоритет и му се посвещавам с цялата си отдаденост.

Каня Ви да се ползвате от информацията в този сайт. Тук Ви очакват и изненади! Ще Ви разкрия една от тях още сега – няма да Ви отвличам вниманието с активни връзки  и "намигания" да похарчите парите си за формулата на най-новата диета, сензационната за деня чудодейна „супер“ храна, „супер“ таблетка, „супер“ хранителна добавка. Това, което Ви очаква е ВДЪХНОВЕНИЕ И ЗНАНИЕ ОТ ПРИРОДАTA. Добре дошли на всички Вас, които осъзнавате, че имате нужда от това. 

                                                             Благодаря Ви: Ваша д-р Таня Грандева