Участие във фестивал "Здравей Здраве" - град Варна, 2 октомври '2016год.

  • Начало »
  • Блог »
  • Участие във фестивал "Здравей Здраве" - град Варна, 2 октомври '2016год.

През октомври '2016 година се проведе първият за Варна формат на Фестивала за Здраве "Здравей Здраве", иницииран в Пловдив на 30 октомври '2010г. ( www.zdraveizdrave.org ). Получих покана за участие като лектор и пълна свобода в избора на тема за лекцията си. За миг не се поколебах, че: "Защо храненето е сред факторите, определящи здравето. Кое хранене е здравословно?" ще изпълни времето и пространството на отредените ми 45 минути в конгресната зала на ФК-Варна. Дълбоко убедена съм, че разбирането на същността на тези основополагащи въпроси в областта на храненето, има водещо значение в мотивирането към промяна и здраве. Затова ще продължа да повтарям и преповтарям тази лекция, водена от вярата, че ще донесе полза на все повече и повече хора. Въпроси от типа: "А с коя точно храна ще си набавям силиций?", "А има ли тук омега-3?" и безчет още подобни, е добре да оставим за обсъждане, едва след като основните природни принципи за здравословен живот сме превърнали в наш живот.

Можете да изгледате участието ми като натиснете ТУК.

Предоставям Ви още един прочит на темата в лекцията на Валентин Грандев, изнесена в рамките на 1-я Летен Веган Фестивал - Варна '2016 година: 

"Формулата на Здравето"от Валентин Грандев и "Основни правила за здравословно хранене":

https://www.youtube.com/watch?v=bPEYDFsgKTk

http://portal12.bg/Valentin-Grandev-predstavi-formula-na-zdraveto-i-poleznoto-hranene-VIDEO-LEKTsIYa-.p2868

Благодаря на Валентин за добрата му воля да се ангажира с тази лекция, за която имах покана, но поради непредвидени събития се оказа невъзможно да изнеса. Благодаря му за тази истински интригуваща беседа, с която възбуди интереса на много хора - гости на семинара и на още повече впоследствие в интернет пространството.

 

 

Етикети: здравословно хранене, здравословен начин на живот

Автор: д-р Таня Грандева