Лятна програма "Здраве и Радост" с д-р Таня Грандева в Родопа планина

 • Начало »
 • Лятна програма "Здраве и Радост" с д-р Таня Грандева в Родопа планина

  

         Програма " Здраве и Радост" с д-р Таня Грандева,

         в единение с Природата и Духа на Родопа планина

                           15 юли - 21 юли '2018 година             

Всяко живо същество е сътворено с благословението за живот в ЗДРАВЕ и РАДОСТ. За него са му предоставени необходимите външни и вътрешни благоприятни условия и ресурси. Изборът и отговорността дали и как ще си служи с всички тях е изцяло личен.

Съвременният човек  днес се е отдалечил от тези си естествени условия и ресурси за живот. Така и здравето се е превърнало в несвойствена му същност и цел, която предимно се купува с пари...

Предлагам Ви заедно да изживеем една седмица, ползвайки се от условията и ресурсите, които Творецът ни е предоставил. Една седмица живот в здраве и радост - природата в нас в единение с природата, която ни обгръща.

Здравето е избор.

Изберете и научете как да живеете в ЗДРАВЕ  и РАДОСТ.

Това лято:

Изберете различната почивка.

Почивайте здравословно.

Съчетайте приятното с приоритетно полезното.

Изпълнете се със знания за здравословното хранене и начин на живот, които няма да прочетете в масовия информационен поток и да чуете от популярните на деня нутриционисти. Възможност веднъж завинаги да разрешите всичките си казуси по отношение на храната и храненето.

Всичко това наведнъж може да изживеете от 15 до 21 юли '2018 година в авторската ми програма „Здраве и Радост с д-р Таня Грандева“, организирана в партньорство с домакините на хотел "СПАС & МОНИ" от село Буйново.

- Защо избрах Родопа планина?

Природата за мен е олицетворение на видимото Божие присъствие тук на Земята. Тя е най-голямата ми радост, най-верния ми приятел, най-благотворно всеизпълващия ме източник, най-желаната от мен за общуване и сливане в едно... Винаги, навсякъде и всичко в Нея "любя, тача и милея". Планините ме облагородяват и въздигат. Всяка една от родните ни български има своя идентичен характер и въздействие. Родопа от тях за мен е олицетворение на Майчиното крило и Духа на Мъдростта в едно.

- Защо избрах това тъй отдалечено и не толкова популярно за пътешестващите село Буйново? Защо хотел "СПАС & МОНИ"?

Първото ми лятно планинско странстване с раница на гръб и мъжа-спътник в живота ми се случи преди малко повече от 20 години. Бе в Родопите и пътят ни отведе до пограничните села Буйново и Кожари. Помня и до днес какво видяха очите ми и изживя цялото ми същество този ден. Впечатлена, очарована, ощастливена, влюбена, ... нито едно от изброените състояния не може да пресъздаде реалното. Тъй живописен и омиротворен рисунък бе завещала след себе си четката на Твореца. Сетивността на човек да е ампутирана, пак не ще остане недокоснат.

 

Лятото на '2017 година, пак с раница на гръб, с все същия спътник в живота, сега вече и с нашия син, пътят ни поведе оказа се отново към село Буйново. Ще Ви призная, че изпитах тревога какво ли ще видят очите ми и ще изживее съществото ми този път, след толкова години на промяна, преобразили до неузнаваемост други мои познати и любими български кътчета. "Хора, къщи, салтанати" или обезлюдена порутеност?! След няколкото планински дни в забрава признаците на цивилизация, пред нас високо от баира се разкри селцето. Спуснахме се надолу и се озовахме пред къща с надпис - семеен хотел "Спас и Мони". Защо да не се поглезим с уюта на домашна топла напитка? И така започна приятното опознаване на хотела, домакините и когато си тръгвахме знаехме, че искаме да се върнем, искаме да споделим мястото с други хора, които жадуват за здраве и радост - извор от Природата. Разходката из селото, пътят с лакатушещата край него в тучна, многоцветна ливада малка река и следващото село Кожари, откъдето минаваше маршрутът ни се оказаха истински приятна изненада - съхранена бе живописната природа, селата - съвсем автентични, но и живи, с млади хора ангажирани в местни проекти. Не бе стихнал духът на родопчанина и родопското село тук!

За някого, това кътче българска земя може от Бога да е забравено,

за мен - то от Бога е целунато. 

Земен рай.

В който ще споделя с Вас в тази една седмица цялото си време и начин на живот, основан на всички знания за здраве, които съм изградила в практиката си и съм успяла адекватно да внедря в активното си градско ежедневие.

Всеки ден ще изживяваме:

първите слънчеви лъчи, сутрешен здравословен двигателен комплекс вместо кафе, закуска с билков чай и плод, поход-разходка в динамично темпо сред дивата природа, здравословни обяд и вечеря в ресторанта на хотела, 90 минутна лекция на тема за здравословно хранене, взаимно споделена вечер в дискусия, забава, гледане на тематичен филм или друго планирано събитие според съответната за деня програма.

 

Повече за програмата „ЗДРАВЕ и РАДОСТ“ с д-р Таня Грандева:

* Това е мой авторски проект, който се реализира в партньорство с домакините на хотел "СПАС & МОНИ"

* Базирана е на идеята за превенция на здравето, в смисъла на индивидуалната грижа и отговорност на всеки човек, и има за цел промоция на здравето. Оттук следва, че здравето е поставено като пулсиращо ядро и е фокуса на програмата. Ще живеем, водени от основните принципи за здраве, ще сме обгърнати от среда на здраве, ще говорим за здраве. Нашият фундамент и устрем ще бъде ЗДРАВЕТО!

* Организира се за здрави хора и няма за цел да изследва, обслужва и проследява налични здравословни проблеми и медикаментозна терапия на участник в програмата.

* Залага на живот в единение с Природата, като естествена наша среда и източник на здраве, а не на търсене, създаване и усещане за болнична, санаториална, рехабилитационна и др. подобна среда.

* Изградена е с идейна цялост, при постепенно надграждане на знанията в хода на лекциите, поради което не предполага включване на участник в някакъв последващ началния ден етап.

* Осигурява информация за здравословен начин на живот с акцент върху здравословното хранене, която не е в масовото медийно пространство и препоръките на известните в областта лекари-специалисти по диететика и хранене, както и на популярните нутриционисти.

* Основава се на истината за храната и на дългогодишния ми личен и професионален опит.

* Има информационно - образователен характер, теоретичен и практически.

* Подходяща за семейства с деца и за млади хора, които плануват да създадат семейство и деца. 

Защо програмата е подходяща за деца?

Казваме,  че те са чистотата и бъдещето. Вярвам, че е така и затова считам, че знание за здраве е онова, което им е нужно, а всичко останало те и сами ще постигнат. Приоритет в случая поставям на факта, че детската възраст е тази, в която се изграждат основите на възприятията и отношението към света, формират се навиците, които ако са здравословни повеждат детето още от „старт линията“ в живот на здраве. Затова, както възпитаваме децата си в ежедневните хигиенни дейности, в това как да се държат в обществото и да създават хармонични взаимоотношения, така важно е да ги възпитаме в грижа за здраве, съзнателност и лична отговорност! Здравият индивид е творяща и пълноценно проявяваща се личност!

 

 

- А защо слагам акцент на връзката дете – родител?

Защото семейството, особено в първите години от живота на детето е водещата среда и пример, в които то се развива и откъдето попива знания. От своя страна родителят и детето по време на програмата с моя помощ ще се потопят в пълноценна връзка с природата, която е катализатор хармонизиращ, както човешките взаимоотношения, така и физическото здраве.

 

Какво да очаквате от програма „ЗДРАВЕ и РАДОСТ“ с д-р Таня Грандева?

 • Теоретични знания за здравословно хранене, предоставени в ежедневните ми лекции, при последователно и логично надграждане на темите.
 • Здравословно меню, което е разработено от мен и ще се приготвя от майсторите-готвачи на ресторанта в хотела. То ще Ви даде идея и практически знания как да се грижите у дома за хранителния си режим и седмично меню. Тъй  като програмата ще се провежда в Родопа планина, трапезата ни ще бъде обогатена и с вкуса на характерни за региона родопски ястия.
 • До обед всички ще се храним с плодове.
 • По време на целия едноседмичен период в менюто няма да бъде включено месо (моля, имайте предвид, че рибата и водните дарове са месо). Този факт вероятно е притегателна сила за всички Вас, които имате интерес към вегетарианството. Ще разберете как да прилагате здравословно вегетарианско хранене, а не модерното и медийно налагано. Представителите на останалата аудитория, моля, не бързайте тук в тези редове на представяне на проекта автоматично „да зачеркнете“ програмата, защото сте решили, че не е подходяща за Вас, тъй като приемате месо и вярвате в неговата жизнеопределяща роля. Да, в тази седмица няма да се храним с месни продукти, но основната ми задача ще бъде да Ви обясня кое хранене е здравословно, защо е така, как да го прилагате, както и при желание да запазите в менюто си различните продукти от животински произход - какви промени да направите, за да приложите грижа за своето здраве и това на семейството си. Има още една голяма полза от програмата за Вас – храненето в тази наша седмица ще допринесе за пречистване на телата Ви, за цялостното Ви обновяване и подобряване на общото Ви състояние, в едно с много нови знания, които може да променят благотворно Вас и живота Ви.
 • Тези от Вас, които са пълни вегетарианци, ще имат здравословно меню, съставено само от растителни продукти.
 • В хода на програмата е предвиден един разтоварителен ден на вода, чай и трикратно/ дн. хранене с плодове.
 • Ще споделя с Вас някои „тайни от своята кухня“.
 • Ще разговаряме за връзката ни с природата, ползите за здравето и важността от общуването с нея и най-вече – в цялата седмица заедно ще живеем  в едно с природата.
 • Походи в природата. Районът предоставя разнообразие от варианти за разходка. Теренът е полегат и ненатоварващ. Има няколко поддържани екопътеки. Околността е опасана и в асфалтирани пътчета, по които рядко преминават автомобили. Който разполага с велосипед и начин да си го донесе ще има възможност да пътешества с него по приятните криволичещи пътчета.
 • В повечето дни предиобед или следобед ще разполагате със свободно време, което да оползотворите за индивидуална програма, според личните Ви желания и нужди.
 • Теоретични основи на ароматерапията и представяне на няколко етерични масла, които намират най-широко приложение и притежават изключително благоприятно въздействие, от което можете да се ползвате при различни обстоятелства. Тези знания също ще Ви бъдат представени от мен.
 • Приятен престой и професионално отношение, осигурени от екипа на хотел "СПАС&МОНИ".         
 • Тези снимки са от двора на хотел "СПАС&МОНИ". Рекичката вие и ромоли и тук, през ливадата на двора.                                                                         
 • В рамките на едноседмичната програма, ако има желаещи ще проведа индивидуални консултации, до една-две/ дн., в дните от понеделник до петък (т.е. максимум са възможни общо до 10 на брой индивидуални консултации за целия период), при допълнително заплащане на място х50лв. за консултацията-разговор. За целта, ако имате нужда и желание, Ви препоръчвам предварително да дадете заявката си в писмо на ел.поща: info@tanyagrandeva.com или ми се обадите на моб.тел.: 0888 531 530 

 

Вие сте човек, който проявява интерес към живота в хармония с природата и здравословното хранене, вярвате че те имат определяща здравето роля, но не Ви достигат знания и опит как правилно да ги прилагате, или срещате трудност как да научите на всичко това детето си? Имате моята подкрепа, знания и опит, и със сигурност ще Ви помогна!

В тази една седмица ще споделя с Вас цялото си време и начин на живот, основан на всички знания за здраве, които съм изградила в практиката си и съм успяла адекватно да внедря в активното си градско ежедневие.

Кой ли от Вас ще бъде сред щастливите участници в програмата „ЗДРАВЕ и РАДОСТ с д-р Таня Грандева“? С интерес очаквам да разбера!

Добре дошли!

Д-р Таня Грандева

 

За мен в няколко реда:

Дипломиран лекар съм от Медицински Университет – град Варна. Завършила съм медицина през ‘1998 година. Цялата си професионална практика съм посветила на безлекарственото лечение на болести, здравословния начин на живот, природосъобразното и лечебно хранене. Приоритетна моя кауза в последните 7 години е работата в сферата на профилактиката и промоцията на здравето. Считам за свое призвание участието си в създаването на нова култура на цялостно отношение, грижа и отговорност към индивидуалното и глобално здраве.

Повече може да прочетете в рубриката "За мен" на сайта: http://dr.tanyagrandeva.com/

Цена:

500 лв. на човек  при двойно настаняване.

600 лв. при самостоятелно настаняване.

Безплатно за деца на възраст до 2,99год., като в случая хранене не се предвижда, ( ако желаете такова, моля информирайте ме предварително, а на място ще обсъдим желанията Ви за хранене на детето, въз основа на които ще изготвя подходящо меню, което допълнително ще заплатите по време на престоя си).

450 лв. за деца на възраст 3 – 11,99 год., с включен храноден, който е идентичен на този за възрастен.

450 лв. - за второ дете на възраст до 17,99 год.

Цената е пакетна и включва:

 • Нощувка
 • Храна в ресторанта на хотел "СПАС & МОНИ"
  • закуска - билков чай и след 2 часа порция свеж плод
  • здравословен обяд със салата сурови зеленчуци и постно готвено ястие
  • здравословна вечеря със салата сурови зеленчуци и постно готвено ястие

В хода на програмата е предвиден един разтоварителен ден на вода, чай и трикратно/ дн. хранене с плодове.

 • Всичко, което се включва в образователно-приложната програма “Здраве и Радост с д-р Таня Грандева“. Ръководител и изпълнител е лично д-р Таня Грандева. Всеки ден има:                   
  • сутрешен двигателен комплекс
  • поход-разходка 
  • 90 минутна лекция по определена тема за здравословно хранене
  • представяне на етерично масло - характеристики, дейстие, начин на приложение (в хода на програмата ще Ви презентирам основите на ароматерапията и няколко етерични масла, които намират най-широко приложение за профилактика и лечение в домашни условия)
  • групово мероприятие след вечеря по програмата за деня                                                                   

В цената не са включени:

 • Транспортни разходи.
 • Застраховка по Ваше желание и решение за нейния вид и размер.
 • Индивидуална консултация с д-р Таня Грандева.
 • Напитки по време на основните хранения и извън тях.

 

Условия за провеждане на програмата:

- Записване за програмата може да направите, когато ми напишете Вашата заявка за участие на: info@tanyagrandeva.com

- Записване за програмата се осъществява само при направено авансово заплащане от 100лв. на:

"Гранд Прикс Здраве" ЕООД, с управител Таня Грандева
Societe Generale Експресбанк
Номер по IBAN : BG23TTBB94001527393691 BGN
Плащане на основание: Здравен семинар юли '2018 год.
 
 
Останалата част от  пакетната цена се заплаща на място.

- Ще Ви върна писмо на посочения от Вас адрес на ел.поща в потвърждение, че сте записани за програмата, след като имам налично в горепосочената банкова сметка Вашето авансово заплащане.

- Краен срок за записване - 20 май ‘2018 год.

Удължавам срока за записвания и след 20.05.2018 год., но при запазване на долуописаните условия, отнасящи се за авансовото плащане в случай на последващ отказ от включване в програмата.

- Програмата ще се проведе при минимум 10 (десет) участника. Максималният брой участници, които могат да се включат в програмата е 20-22 човека. В случай че не се събере група от посочения критичен минумум, съответната програма ще бъде анулирана, за което ще информирам заявилите участие веднага след изтичане на крайния срок за записвания. Авансово заплатената от Вас сума, в размер на 100 лв. от пакетната цена, ще Ви бъде върната в пълен размер за моя сметка (без платените от Вас такси по първоначалния превод).

- В случай, че се откажете да участвате в програмата след изтичане на крайния срок за записване, т.е. след 20.05.2018г. - ще Ви бъде върната само част от преведената по банков път сума, в размер на 50% от последната, а при отказ след 30.06.2018 г. няма да Ви бъде възстановена никаква част.

- Програмата е седем дни, шест нощувки. Пристигане и настаняване в хотел "СПАС & МОНИ" след 13ч. на 15.07.2018 г.  Освобождаване на хотелската база на 21.07.2018 г. до обед.

- В деня на пристигане, 15.07.2018 год., е включена вечеря. В деня на напускане, 21.07.2018 год., е предвиден обяд (подходящ да бъде взет за пътуване от тези, които желаят).

- Не се допуска заявилите да участват в програма „Здраве и Радост с д-р Таня Грандева“ да се включват в някакъв последващ началния ден етап. Програмата има идейна цялост.

Добре дошъл сте да изживеем заедно ЗДРАВЕ И РАДОСТ в обятията на Родопа планина.